személyre szabott életirodalom
HittHon

Amiket most nem veszek meg

Négy millió forint, ház építésre kevés, a családunknak sok. Igyekszünk segítséget kérni, és utolsó mencsvárnak most a bank is bekerült a képbe.
A Hegyi beszéd az a rész a Bibliában, ami mindig meghatározta az életemet, és most sem találok magam számára semmi más menedéket. Amit most tudok tenni, a sok kicsi sokra megy elvével nem megvenni a kicsi hétköznapi álmokat. Ebből négy milla nem lesz, de egy csapra való akár lehet, meg függöny, meg mit tudom én. A semminél több.
Azért hogy én lássam, és hogy nyoma legyen leírom ide, mi az, amikkel igyekszem a családi költségvetést minimalizálni.

  1. a gyerekekkel nem minden nap megyünk be édességért suli után a zöldségesbe, hanem csak heti kétszer. Hétfőn, és csütörtökön. Ez heti szinten kb 1000 Ft megtakarítást jelent.
  2. magam csinálom a sajtot, a túrót itthon, és annyit eszünk, amennyi a heti tejadagból kijön. Ez kb 2000 Ft/ hét
  3. tegnap venni akartam mesés köcsögöket, vagyis szembe jöttek velem a sajtos videók bámulása közben. 3200Ft egy darab, amiből kettő kéne, és egy kicsi, 2000 Ft-os, de majd már csak az új házba veszek ilyeneket, és felkerül egy álomlistára,
  4. Meg akartam lepni magam új mosható betétekkel. A régieknek sincs semmi baja, de olyan szépeket készít Ági, hogy gondoltam megint elcsábulok. Hát most nem csábulok el, amivel 5000Ft-ot spóroltam meg a családnak
    Hirtelen ennyi jut eszembe, de a családban van egy attitűd váltás, hogy most, a családon belül tartjuk az energiákat, anyagilag, és más területeken is.

A sors fintora, hogy épp most döcög Gergőm munkája körül ez az, de remélem, ez csak egy eltérítő manőver a sorstól, amely akadályt veszekedés, és kiborulás nélkül fogjuk venni. Ő dolgozik, amennyit tud, és többet, mint szokott. Remélem ennek is meg lesz az anyagi eredménye. Vagyis a házunk fel tud épülni nyáron. Hiszek benne, hogy sikerülni fog. De nem tétlenül várjuk a sült galambot. Minden nap ezzel kelünk, és fekszünk. Holnap anyósoméknál is prezentáljuk a terveket, ahol reméljük szándékra és erőre találunk majd, és anyagi forrás egy részét biztosítani tudják számunkra átmenetileg.

2016. 07. 06. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.