személyre szabott életirodalom
6perces

Hatperces 2: A háború egy csatája

Minden csendes volt. A teraszon hűsölő szülők élvezték ahogy a szél könnyíti a nap közben felhalmozott gőz kiengedését fáradt fejükből. A szürkület épp oly észrevétlenül borult az estére, ahogy a kert éjjeli lakói kezdtek előbújni nappali rejtekeikből. A meleg száraz nappalt a hűvös nyirkos este követte.
– Nem kéne kezdeni az esti rohamot?
– Jaj tudom, de olyan jó ebben a csendben ülni.
-Igen, de gondolj csak a napraforgóidra.
-Na meg a babok.
-Bizony, és azok nagyon zsenge, finom falatok
-Na akkor szedjük össze a menet felszerelést: kesztyű, vödör, fejlámpa, gumicsizma, pulcsi, és egy adag undor elleni oltóanyag.
A kert hatalmas és buja volt. A két fős hadsereg pedig dacolva a biztos túlerővel, emelt fővel vállalta a küzdelmet. Stratégiájuk konkrét volt, de rugalmas:
A frekventált területek gyors megtisztítása.
Egyéb stratégiai pontok átfésülése.
Az úton szembeszegülő ellenfél megsemmisítése, a cél szem elöl tévesztése nélkül.
A főhadiszállásra beszivárgó kémek likvidálása.
A két pár gumicsizma végighaladt a farönkökkel kirakott rozoga úton. Az ellenfél első hírnökeit már ezen a szakaszon kiiktatták. Egy két veszélytelen lézengő kivételével senkinek sem kegyelmeztek.
A kezdeti lelkesedés egészen a kert végi napraforgó mezőig tartott. Ott még egy utolsó elszánt futamot indítottak és begyűjtöttek minden ádáz területsértőt. Ekkor már 15 perce tartott az ütközet. Harcosaink helyzetét rontotta, hogy az ellenfél felmentő serege is megérkezett. Egyszerre több légi flotta indított támadást harcosaink ellen.
A sötétség baljós árnyként telepedett rájuk. Az udvar, mely nappal az önfeledt játék terepe, most ádáz küzdelem helyszínévé alakult. Két lámpa hol egy helyen horgonyozva, hol fel-alá cikázva szelte át a kertet töviről hegyire. Terheik nőttek, lelkük nehezedett, szívük lassan elfáradt a küzdelemben.
Ahogy elcsigázva jöttek vissza az alaptáborzhoz, utolsó erejükkel még a legerősebb, szembejövő ellenséggel leszámoltak, de már csak visszavonulásuk pihentető nyugalma tartotta csak bennük a lelket.
Egy-két ezreddel ma is leszámoltak. De ami még fontosabb, növényeik ma sem váltak kertjük ellenfelének áldozatává. A kegyetlen és könyörtelen csúszómászók ellen ma is csatát nyertek, a háború pedig folytatódik holnap este. Főellenség pedig A CSIGA!

2016. 07. 06. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.