személyre szabott életirodalom
HittHon

A harmónia illata

Kiérve a városból egy utca kanyarodik felfelé. Az íves, széles utat balról nagy mező szegélyezi, és ha a szem keresi a látómező szélét, csupa zöldbe tűnik át a táj. Az út azonban más irányba kanyarodik. Nagy, modern házak sorakoznak egymáshoz közel, és az út minden kanyarral egyre feljebb emelkedik. Hol elfogynak a házak, hol újra sűrűsödnek. Amikor már épp felértünk a tetőre, és a hangulat olyan békésen kietlen, a domb lejtővé válik. Na ez az a pont, ahol érdemes lehúzódni balra, és a sűrűn bozóttal benőtt kerítésen át betekintést nyerni egy mesés birodalomba.

holleanyó

Én olyan szerencsés voltam, hogy nem csak betekinthettem, hanem be is léphettem ebbe a gondosan elzárt békés, ölelő kertbe. Csupa zöld, és csupa otthon. Az udvar közepén hatalmas levendula bokor tündököl. A lelki béke virága. Lila szirmai úgy ontják illatukat, hogy egészen megbabonázzák a látogatót. A kapura akár azt is kiírhatnánk:

Ki itt belépsz, hagy fel minden feszéllyel!

Itt az idő, nem csak úgy eltelik. Kézen fog, és elkísér a napodon, vagy csak épp perceiden, amiket itt töltesz. Nincs múlt, nincs jövő, a jelen van, és béke.

béke

csipkerózsikaGrimm összes meséje elbújt ebben a kicsiny világban. A rózsával befutott kapu, ahol még Csipke Rózsika orsója is felelevenedik, a kertben játszó gyermekek, a 7 törpéből óriássá növő csodás lények, akik mellett eltörpül a tágas nappali is. Hamupipőke madarai magokat csipegetve jönnek mennek körülöttünk, és még maga Csizmás kandúr is tiszteletét teszi körünkben. Holle anyónak is tökéletes otthona lehetne a hegy tetején álló teraszos faház. Egyszerre hordozza a királyi palota méltóságát, az erdőszéli kisház egyszerűségét és a jóságos tündér bűbáját.levendula

A lélek felszabadul, a test hatékony. Minden látott és láthatatlan erő erre mozdítja az ékezőt. Akinek pedig ez a hangulat, és az üdítő meseoázis sem elég a csodához, olyan bájitalt kap,ami minden problémáján felülemeli, és új színben láttatja a világot. No és nem csak egy rövidke illúzió-pillanatra. Megoldást, békét, határledöntést ad ez az ital. Illata hordozza a reggeli kezdet lehetőségeit, és az esti béke megnyugtató teljességét. A jelent, magát.

kávé-levendulaA kávé és a levendula egymásba olvadva egy csésze idillben. Megnyugtat, és újjult erővel tölt el. Az íze pedig olyan bársonyos, hogy innentől mindig erre az ízre vágysz majd. Emlékét napokig felidézed, és már ez is energikus bizsergéssel tölt el.

A házikó meleg otthonos világában az illatok felhőként simulnak alád, és levesznek a válladról minden bénító terhet. Tiszta, szabad élettér, egy varázslatos kávéval a kezemben. Ez a harmónia illata.

2016. 08. 08. -

2 hozzászólás

  1. Weszelovszky Dávid

    Egyszer ittam olyan kávét, amitől tényleg az egész napom feldobódott. Azóta sem sajnos, pedig ugyanott ittam, ugyanazt. Az érzés egyedi és mindig más, és más. A levendulást kipróbálnám.

    • Rossel Szilda

      Minden élmény más és más:) Én is jártam már így. A levendulás kávét pedig egy szombat reggelen érdemes a kedvessel ágyban inni. Vagy kedden is lehet:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.