személyre szabott életirodalom
HittHon

Alap

 

Aki kősziklára épít (Lk 6,46-49)

24„Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát.25És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és nekidőltek annak a háznak, de nem omlott össze, mert kősziklára volt alapozva.

Holnap ásás. Elkezdődik az alap. Eddig bontottunk, pakoltunk, lapátoltunk, búcsúztunk. A felszabadulás és hiány egyszerre volt jelen, érdekes egyensúlyt hozva magával. A fizikai káosz meglepő nyugalmat takar, ami minket illet, itt a változások közepén.

Várakozás, kíváncsiság, és igyekszik mindegyikünk a maga módján hatékony is lenni. Vannak azonban olyan órák, amikor tehetetlenek vagyunk. Várjuk a következő lépést, instrukciót, információt. Ezeket az időket mindig ajándékszerűen sikerül kihasználni. Voltunk esküvőn, amire ajándékkal készültünk, most szombaton kirándultunk, sütögettünk a kertben. Gyerekek hol velünk, hol a nagymamák valamelyikével, és ez is mindig olyan szépen alakul ki, hogy ne vegyen el tőlünk extra energiát az, hogy kiborítóan sok teher nehezedik ránk. Gergő sokat tud dolgozni, így van anyagi utánpótlás. Én magamat felülmúlva, végre telefonálok idegeneknek, hajlandó vagyok olyasmit kérdezni, amire ha visszakérdez, nem fogom érteni mit is szeretne. Olyan anyagokat szerzek be, amiket még nem is láttam. Furcsa kaland. Érdekes volt megalkotni, a : “Pillanat, írom milyen adatokat kell még megadni a rendelés leadásához, begyűjtöm őket, és visszahívom Önt.” mondatot, és érdekes, hogy nem mindig könnyíti meg a helyzetemet.

Holnap bobcat érkezik, és ássa a telket. Leszedi a régi tetőnk maradékát, odébb tesz egy darabka betont, egy bokrot, és ás, ás és ás. Sosem ásott kör alapot, de ahogy Gergő fogalmazott: Megnyugtató hangja van, és megoldás centrikusan áll a dologhoz. Meglátjuk. Reggel nyolcra érkezik, és izgatottan várjuk. Az alap anyagainak beszerzése pedig megkezdődik, és remélhetőleg szerdára le is zajlik.

Számomra az építkezés valósága akkor fog ténnyé válni, amikor valami elkezd kinőni a földből. Érzem, hogy kell előtte mindaz, ami most zajlik, és nem vagyok elégedetlen, de az építkezés szó még mindig nehezen hagyja el a számat. De ennek az épületnek lesznek gyökerei. Kősziklára épül majd, a szó szoros értelmében.

2016. 08. 15. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.