személyre szabott életirodalom
mese

Az első virág

Egy kora tavaszi, hűvös napon csodálatos dolog történt két szilvafa között. Ez a két fa, egy csodás kert rejtett pontján állt, már hosszú évek óta. Tudták, hogy ez a napi is eljön egyszer, és akkor minden megváltozik, ami eddigi, védett kis világukban olyan megszokott és kiszámítható volt. Mégis izgatottan, szeretettel és némi aggodalommal a szívükben készülte erre a megismételhetetlen eseményre.
Hogy mit is vártak, olyan nagyon? Elmesélem! Az év kereke már nyár felé igyekezett, és egy pajkos szellő virágport hintett egyik fáról, a másik pompázatos virágzatára. Kicsit későn virágoztak abban az évben, de a gyümölcs érésnek eredt. Nőtt, növekedett, majd ősz elején lepottyant az eső áztatta puha talajba. Hamarosan belepte a védelmező avar, majd jött a zord tél puha hópaplanja. A kicsi mag óvva, melegben, biztonságban készült az új tavaszra. Szülei pedig izgatottan várták, hogy kidugja fejecskéjét, és az új élet szárba szökkenjen.
Ez a nap volt a fent említett üde, tavaszi nap. A kis mag a napfényre vágyva a felszínre tört, levelet hozott. Cseperedett, erősödött, hónapról hónapra, míg egy kora nyári napon megjelent rajta az első, rózsaszín virág.

2016. 07. 08. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.