személyre szabott életirodalom
HittHon

Az építkezés 10 legidegesítőbb ténye

 1. Nincs egy vízszintes felület, ahol meg lehetne állítani a ruhaszárítót.

  Lehet, hogy elsőre apróságnak tűnik, de nagy meleg ide, nagy meleg oda, öltözködni kell, és kosz is akad bőven, lásd 5. pont, szóval nem lehet megúszni a ruhák mosását.  Egyetlen megmaradt jutánkba pedig be sem lehet lépni, ha még a szárító is bekerül. Ha meg felborul a homokos, meszes, földes, murvás talajra a szárító, akkor moshatom újra… Vagy kicsit koszosan vesszük.

 2. Mindenhol üres palackok hevernek. Ahogy telik az idő, egyre több.

  Igen, ezt is le lehetne kommunikálni minden erre járó emberrel, de nem olyan egyszerű az, mint amennyire annak tűnik. Most jobbnak tűnik, ha összeszedem én alkalom adtán, ami nem igazán adódik, szóval türelem.

 3. Rengeteg dolog megy tönkre.

  Ma például a partvisom, amit nem keveset kell használni, hisz amennyi port behordunk, meg beszáll magától muszáj naponta legalább egyszer összesöpörni. Nem tudom kinél tört el, és valójában mindegy is, mert úgysem fogja senki kifizetni, szóval holnap veszünk nyelet. GRRRRR…

 4. A mértékegységek.

  A váltószámokat már betéve tudom. Tonna, köbméter, zsák,  stb. Ezeket legalább meg lehet tanulni. De hogy mindenhol mindent külön mértékegységben fejeznek ki, és ha nem vagy elég élelmes totál ráfázol, az megszokhatatlan. A kőbányából 10-16cm-es kövek helyett 10-16mm-est kaptunk, ami egy hetes csúszást eredményezett. Azóta kérdezünk rutinosan, bár ott is személyesen lett minden egyeztetve a bányával, szóval még cégen belül sincs ebben összhang. Na de nem baj. az már csak hab a tortán, hogy frankón hülyének néznek, ha nem az általuk megszokott mértékegységet használod. Mintha az ember életében teljesen átlagos jelenség lenne a építkezés. Végül is olcsó móka.

 5. A koszról.

  Ez is lehetne kevesebb, ha egy átlagos betonalapot csináltatunk, de mi ragaszkodunk a természetesebb, ősibb technikákhoz. Ez anyagilag olcsóbb, szebb és kevesebb káros anyagot tartalmaz, ami megéri. Ezzel is. De végtelen számú kupac van az udvaron már hetek óta, és ezek a kupacok szépen terülnek szét. A kosz is terjed, és mire eléri majd az idegrendszerem határát, remélem készen lesz az alap, és utána már sokkal tisztább és szebb körülmények következnek. (remélem)

 6. A gyereke nem tudnak különbséget tenni a játszó homok és az építős homok között.

  Megértem. Sőt, az építős izgalmát fokozza, hogy több és kétféle. Mert nekik a sóder is a homok egy módosult változata. Állandóan pörölnöm kell velük, ami nem használ a népszerűségemnek.

 7. Minden az építtetőn csattan.

  Ha elfogy az anyag, mert elszámolták, vagy elépítették, vagy beomlott, vagy mit tudom én. Újabb szervezés, újabb fuvar, és újabb időveszteség. Másoktól annyiszor hallom a ködbér, felelősségvállalás stb. előre lefektetését, de ez a valóságban, emberek között nem így megy. Ezek problémák, amiket meg kell oldni. Ki kell fizetni a több anyaggal járó több munkát, és senki más nem fogja ezt megtenni, mint én, akinek nagyon fontos az, hogy a háza álljon. És mindezt úgy írom itt, hogy nincs bennem harag senki felé, tesszük amit tudunk, mindenki a legjobb tudása szerint, és mindenki, aki itt van, és akire számíthatunk nagyon sok melót tesz bele. De ez a jelenség van, és építtetőként nehéz megélni.

 8. Tilitoli a kocsikkal.

  Nem vezetek rosszul, nem parkolok rosszul, de ha láthatatlan tereptárgyakkal és kocsikkal van tele a telek, nem Mázlimra mindig van lelkes férfiember, aki segít, és még a kellemetlen hozzászólásoktól is mentesek ezek a jelenetek, de ez majd a 10 örömteli dolog között szerepel. Ami viszont bosszantó, hogy plusz 10 percet kell számolni minden induláshoz, hogy tuti kijussak addigra a kocsival, még ha három másik kocsit is kell előtte ide oda állítani az ügy érdekében.

 9. Kinti WC kontra idegen férfiakkal tele az udvar.

  Nem hiszem, hogy ezt hosszasan kéne fejtegetni, de utálom.

 10. Gyerekek

  Na nem úgy szimplán ők az idegesítőek, hanem az, hogy tele vannak segítő vággyal, mai kielégíthetetlen. Hiszen teljesen érthető, hogy szeretnének részt venni az otthonuk építésében. A legtöbbet azonban azzal segítik, ha tisztes távolságban maradnak az eseményektől. Újabb népszerűségi index romboló szülői státuszunknak. Remélem majd az eredmény hosszú évekre támogatni fogja a csodás szülő képünket.

2016. 09. 12. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.