személyre szabott életirodalom
CsaláDili

Családsulis vágy

Annyi pedagógustól hallottam, hogy meglepve tapasztalta, mikor először volt például egy vállalati csapatépítő vezezője, hogy alig-alig van különbség a gyerekek és a felnőttek “oktatása” között. De mi lenne a helyzet egy vegyes csapattal? Ki próbálná ki?

Mióta itthon tanulnak a gyerekeim, arra lettem figyelmes, hogy sokkal többet tanítom magamat, mint őket. Tanulok írni, olvasni, koncentrálni, szervezni, higgadt maradni, stb. Felelősségemnek érzem, hogy a belső motivációm általi eredményeim mintaként szolgáljanak számukra. Életem eddigi legnagyobb, leghasznosabb és legszebb kihívása.

Ennek a folyamatnak és fókusznak köszönhetem, hogy eljutottam már egy célkitűző workshopra, és remélem eljutok időgazdálkodósra is. A sort persze folytathatnám, de nem ez a lényeg.

Amikor élvezettel csináltam a fantáziadús feladatokat a célkitűző workshopon, minden akaratom ellenére folyamatosan szemléltem az eseményeket azzal a szemmel, hogy a gyerekeim miként reagálnák erre, vagy arra a feladatra. Milyen változtatásokkal lehetne számukra is érthető? Már a kocsiban ülve tettem fel hangosan, Gergőnek a kérdést, hogy szüksége van-e egyáltalán a gyerekeknek célkitűzésekre. Abban maradtunk, hogy mindenképp.

Ezen a gondolatmeneten haladgatok azóta, és rájöttem milyen fantasztikus lenne, ha családi workshopokat intéznék magunknak. Úgy képzelem csodás kaland lenne. Már csak egy coach kellene, aki vállalja ezt a kihívást. Mi meg vállaljuk a próbacsalád szerepét. Én pedig netes beszámolót, promóció is vállalok, esetleg konzultációt, hogy együtt dolgozzuk ki, a tökéletes metodikát.

Hihetetlenül szeretném, ha ez megvalósulna, ha lenne olyan szakember aki specifikálódna erre a különleges feladatra. Elképzeléseim alapján akár az is a feladatkörébe tartozna, hogy az írni nem tudó Johannánknak segítene a feladatok megoldásában. Nálunk adott 3 aktív gyerkőc, 10, 8 és 6 évesek. A nagyok már olvasnak, írnak, bár lassan. Szerintem az általam átélt workshop 80%-át simán megcsinálkák, és imádnák. A maradék 20 az, amit kicsit át kell dolgozni.

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez a lehetőség segítene a családoknak igazi csapattá válni, új élményeket átélni együtt, és akár együtt, akár külön hatékonyabbak, sikeresebbek lennének a mindennapokban ezek által a tapasztalatok által.

2018. 10. 04. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.