személyre szabott életirodalom
AlkottHon

Első Stáció – Érzések

Nem tudom, Ti hogy vagytok a közeledő Ünnepek gondolatával, de bennem keserédes aggodalom kavarog. Gergő már most tele van iróniával, ami az ő stratégiája effajta helyzetekben. Próbálok egy tiszta képet teremteni a fejemben, hogy ott fogjam meg az előttem tornyosuló feladatok végét, ahol nem belegabalyodok, hanem sikerült az összes csomót kisimítani a megfelelő pillanatokra. Így pár napig még ne törődjünk Adventi koszorúval, nagytakarítással, sem pedig ünnepi dekorációval. Magunkkal törődjünk. Én füzetben fogom gyűjteni a megszületett gondolatokat, a kedvenc tollammal. Ha Te is kedvet kapsz lépést tartani velem, érdemes neked is papírt tollat előkészíteni, mert a gondolataidra még vissza fogok utalni később.

Mi az legszebb, első emlék, ami eszedbe jut a tavalyi Karácsonyból?

  • Gyermekkorod legszebb emlékét pedig idézzétek fel egyik esete a gyerekekkel, pároddal. Üljetek le, ahol mindenki elfér, és kezdj bele a mesédbe. Képzeljétek el, egyik évben, amikor…….
  • Nevessetek együtt, engedd, hogy kérdezzenek, beszélgessetek az ünnepek bennetek felmerülő apró részleteiről.

Ne feledd, a csodálatos Szent Este nem pótolja a mai nap emlékezetes pillanatait!

Kik a legfontosabba emberek, akik akkor körülvettek, akiktől számodra ünnep az ünnep?

  • Írj listát azokról az emberekről, akik eszedbe jutnak. Ne törődj a sorrenddel. Végy egy papírt, és mindenkit vess papírra, aki eszedbe jut. Ha van egy szó, ami hozzá társul nyugodtan írd mellé. Akár érzés, akár emlék, akár egy esemény. Ha netán azonnal van ajándéktipped, ne maradjon lelked forgó rejtekében, azt is kerüljön a neve mellé.

Lelkünk Adventi koszorúját kössük az ünnep legszebb érzéseiből, amikkel szeretnénk megtölteni az ünnepet, az otthonunkat és az életünket. A koszorút pedig díszítsük szívünk legkevesebb személyeivel kikkel szeretnénk megosztani mindezt.

2017. 11. 17. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.