személyre szabott életirodalom
CsaláDili

Gluténmentes kimozdulás

Gluténmentes biztonság= nulla spontanaitás.

Ismeritek az érzést, amikor elsétáltok valamely látványpékség előtt, megérzitek a friss kakaóscsiga illatát, és rájöttök, hogy azon a két percen, és pár kalórián semmi nem múlhat… Na ilyet egy gluténérzékeny nem tehet.

De olyat se, hogy vesz egy gyrost, vagy pizzaszeletet. A hamburgerről nem is beszélve. Ha nem viszek magammal enni, komoly kihívás a komfortérzetemet tartani. Már beletanultam, és egyre jobban szeretem az otthoni ízeket előcsomagolni, de van, hogy fejest ugrok a bizonytalanba, hogy majd megoldjuk.

Hármasban voltunk ma Busakeszin. A 7 éves fiúcska gördeszkázni szeretett volna. Fél egykor eszméltem, hogy éhes vagyok, és még semmit sem derítettem ki a lehetőségeimről. Már épp pánikba estem volna, mikor Gergő mondta, hogy 15 percre vagyunk a Budakeszi Trafik Burgrtől. Az a hely egyszer már megmentett egy családi vasárnapot, és most is remek ebédünk lett ott.

Most a klasszikus marhaburgert kértem, Gergő ódákatt zengett róla multkor, és igaza volt. Szaftos és ízletes. Előző alkalommal a csirkéset választottam, ami hozta is sajnos a csirmemell unalmasságát és szárzságát. Na de most a húspogácsával megütöttem a főnyereményt.

Van valami, amit túl azon, hogy van glutéentes zsemléjük ki szerernél emelni. A sültkrumpli. Talán egy halszálnyit sósabb az ideálisnál, de kit izgat, ha a ropogóssága, a frissessége, a mártás hozzá(gluténmentes!) fantasztikus.

Fontos élmények ezek. Kevés ilyen hely van, gluténérzékenyként pedig szigorúak a szabályok. És van vega burger is, amit még nem kóstoltam, talán legközelebb.

2017. 09. 21. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.