személyre szabott életirodalom
CsaláDili

Haj NEM mosásom tapasztalatai

Ez egy újabb olyan eleme az életemnek, amire a Soha nem mondom hogy soha fogadalmam dacára is azt mondtam, hogy SOHA nem fog megtörténni velem. És íme, mégis. Egy szép napon azon kapom magam, hogy már 3 hónapja nem látott vegyszert a hajam. Hogy történt ez?
A hétvégi közös fürdőzés kiemelt része volt a hajmosás. Még sampont és balzsamot is tartottam magamnak anyuméknál. Fogyóban is volt, el is felejtettük kikészíteni fürdés előtt, így felmerült, hogy az én hajamon is próbáljuk ki azt, amit Gergő már jó ideje tesztel. Nedves ronggyal átdörzsöli a haját alaposan, és kész is. Abban a pillanatban kiváncsiságom és lustaságom legyőzte a megszokásokat, és az én hajam is csak áttörölgetve lett, majd megszárítva. Finoman szólva, nem voltam elégedett az eredménnyel.
Az első heteken a makacsságom és a hajamat felfogó ecset tartotta bennem a lelket, de tudtam, hogy idő kell az eredményhez. Húsvét hétfő előtt jött a felismerés, hogy kiengedve van a lassan egy hete mosott hajam. Nem zsíros, nem lapul le, és komfortos a fejemen. A lelkesedésem most érkezett meg ehhez a kísérlethez. Valójában akkor tudatosodott bennem, hogy az én hajam is képes az öntisztulásra, és újabb adag vegyszertől és pénzkiadástól szabadítom meg a háztartásunkat. Fantasztikus!

A húsvét, és az áttörés egybeesése új ötletet adott hajam ápolásának. Húsvét Vasárnap tojáspakolást tettünk a hajamra. 1 db egész tojást elkentünk a száraz hajamon, 20 percig rajta hagytuk, majd tiszta vízzel kimostuk. Az eredmény felülmúlta az elképzeléseimet. Ezzel jó időre megtaláltuk az új hajápoló rutinomat. Nedves rongyos áttörlés szükség szerűen, hetente/ kéthetente tojás pakolás.

Már a hajhullásom is alább hagyott. Mindenkit, csak biztatni tudok, ha kicsit is kíváncsi erre a világra, hogy vágjon bele, mert érdemes!

2017. 05. 04. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.