személyre szabott életirodalom
AlkottHon

Harmadik Stáció – Díszek

Rengeteg karácsonyi ötlet árad felém napról napra. Van, amelyik lelkesedéssel tölt el, de  a legtöbb inkább frusztrál. Lassan már azt sem tudom, hogy mi is az, ami nekem valójában tetszik, és raklapból csináljak kis házikót, vagy WC papír gurigából csillagot. Adventi naptárak, koszorúk, ajtódíszek követik egymást ahogy görgetem az oldalakat. A kétségbeesettség határáig tudok sodródni, hogy azon hergelem magam, hogy azt sem tudom hova kapjak. Minden olyan szép, egyszerű, gyors, olcsó…. én még sem jutok odáig. Még addig sem, hogy a saját igényeimet tisztán lássam. Ha te is érezted már így magad, akkor tarts velem, hátha segít, ahogy én lavírozok át ezen az akadályon.

Mi a kedvenc karácsonyi díszed?

  • Melyik az a dísz, ami a leggondosabban kerül elhelyezésre a karácsonyi dobozban? Amit már most tudsz, hogy hol lesz a helye a lakásban?
  • Melyik dísz jut eszedbe először gyermekkorod karácsonyaiból? Vajon barátaidnak, munkatársaidnak milyen karácsonyfa díszeket őriz az emlékezetük? Miért pont azokat?

Ha csak egyetlen hétköznapi ebéd válik emlékezetessé ettől a témától, már újabb lépést tett lelkünk a boldogság felé.

Milyen díszeket szeretnél idén? 

Írj listát, színekről, anyagokról, konkrét díszekről, amiket idén szívesen látnál karácsonyi díszében pompázó otthonodnak. Visszapillanthatsz legutóbb írt listádra, ami tovább segítheti a célzott gondolatokat.  Hivatkozhatsz itt-ott látott ötletekre, amik tetszettek. (Figyelj, hogy úgy írd fel, hogy holnap is tudd mire gondoltál! Vagy ilyen hibákat csak én követeke el?:D )Ha kész a listád nézd végig. Jelöld meg amik már akár készek is arra, hogy a helyükre kerüljenek. Nézd melyikek elkészítése lelkesítene a legjobban.  Jegyzetelgess, gondold végig saját szempontjaidat, majd tedd el a listát. Ma nem kell dönteni semmiről. De ha valami mégis biztossá válik benned, jelöld meg egyértelműen. Tedd el a listát, és néha napján nézz rá újra. Jegyzetelj rá bármikor, amikor csak új gondolatod támad.

 

2017. 11. 19. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.