személyre szabott életirodalom
6perces

Hatperces 1: Hős

Jó látni ahogy a hőseinket ünnepeljük. Ahogy a hazatérő focicsapatunkat ünnepeljük. Ahogy felemlegetünk, és jobban odafigyelünk más sportteljesítményekre, olyan helyzetekre, ahol kimagasló eredmény kapcsolódik magyar névhez.
Tapsold meg! Ünnepeld! Élvezd a pillanatot, ami magasra repíti a lelkedet, és ott, fenn a magasban találj magadnak egy stabil helyet. Mert minden nap ünnep, amiben Te is teszed a dolgod, és kihozod magadból a legjobbat, amit tudsz.
A győzelemhez nem kell valakinek hatalmas gólokat bevarrni, nem kell nevetni más dühén, hanem neked kell jól érezni magad a bőrödben. És elhinni azt, hogy amit te teszel nap mint nap az országért, pont olyan fontos, mint bármelyik gól, vagy elkapott labda.
Mert a mérnök aki az építkezésen áll öltönyben, és sárga munkavédelmi sisakban, épp olyan különleges pillanatokat okoz majd családoknak, akik egy életet fognak elélni a házban, aminél ő a munkáját végezte, mint Gera amikor hatalmas gólt lőtt a semmiből.
A kertész, aki füvet nyír, és szebbé teszi a munkába vezető utat, és szabadabbá a gyerekek szaladgálását délután, éppoly fontos, mint a passzot adó Bödet. De tökéletes viselet számára egy szakadt farmernadrág is, és nemzeti mezt sem visel.
A nővérek, a kéményseprők, a boltosok, az álmodók, a tanulók, és mindenki, aki teszi amire hivatott, hőse ennek az országak. Védenek, hárítanak, szerelnek, és mind megérdemli, hogy róla is szóljon egy dal, egy írás, és egyszer, egy pillanatra mindenki kitegye az üzenőfalára, mert a világ nélkülük, nélkülünk nem lenne kerek.
És ha valakit legközelebb melegítőben látsz, például egy nyúzott anyukát, jusson eszedbe: az eredményjelző tábla vagy épp a teli mosogató a hibáit hirdeti, nem pedig az érdemeit, amik számolatlanok, épp mint az EB legKIRÁLYabb kapusának!

2016. 07. 06. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.