személyre szabott életirodalom
CsaláDili

Hol a hiba?

konyhaAmikor ebéd utáni mosogatásomat megkezdtem, ez a kép fogadott magam mellett. Nézegettem, vajon mit keres ez a fogkefe az elmosogatott evőeszközök között? Majd pár pillanattal később jót, mosolyogtam magamon, hogy épp én mostam az imént fogat, és nyilván rossz helyre tettem. Gyors mozdulattal a fejem fölött lévő polcra tettem a tárasi közé, és nekiálltam a mosatlannak.

Ez az esemény mégis gondolatlavinát indított be  monoton munkám mantrájában.

“Na ilyen sem lesz, ha már kész lesz a ház! Mennyire elegem van abból, hogy állandóan a mosogató fölött mosok arcot, kezet, fogat. Tiszta izé. Vagy a mosatlanra csöpög a cucc, vagy előtte el kell mosogatni. Mennyivel jobb lenne egy tiszta fürdőszoba hó fehér csapja, ami mindig üres, és tiszta, és a fogkefék szekrényben sorakoznak a tökéletesen natúr kozmetikumaim között. Mellette a frissen mosott kéztörlő ajándéknak tekinti, ha igénybe veszem a szolgáltatásait, és nem pedig egy konyharuhát kell keresgéljek csöpögő fejjel. Végül is, egy kéztörlőt most is ide tehetnék. Csak mindig elfelejtem. Na épp így lesz frissen mosott kéztörlő a majdani fürdőben is. Haha… És tényleg ez a legnagyobb gondom? Hogy nincs még egy csap az otthonomban, és ugyan ott kell tiszta edényt produkálni az asztalra, ahol eszem, mint ahol fogat mosok étkezés után? Hát ez legyen a legnagyobb gondom, de tényleg. Mennyibe is fog kerülni a még egy csap? Meg az oda vezető cső, annak a helyének a kiásása, a csaptelep, a szekrény, a törülköző tartó. És mi van akkor, ha mosatlan van a mosogatóban amikor arcot akarok mosni? Megmondom mi van Drága Szilda: Motivációd, hogy gyorsan elmosd azt a pár edényt, és reggel ne rontsa el azonnal a kedvedet, a magadnak okozott  csalódás, a teli mosogatóval.

fa-furdoszoba

forrás: http://keptaram.hu/kep/3780/fa-furdoszoba

De az emberek többsége mégiscsak külön csapot használ erre. És értem, mert olyan szép egy szép fürdő, olyan jó egy átlátható konyha, és olyan mesés dolgokat tudok álmodni…. de ez a mosogató mikor volt legutóbb tiszta? Pedig csak ez az egy van, és mégis…. Most fogod valamelyest vállalhatóvá tenni, hogy le tudd fotózni a bejegyzéshez. Tényleg kell az a fürdő? Tényleg az kell a boldogságodhoz? A válasz pedig hát, fura… de igen, szeretném a fürdőt, de nem a boldogságomhoz…, és nem is azért, hogy ne kelljen elmosogatni fogmosás előtt(mert hát ma sem tettem). Egészen más szükségleteim miatt tartom magam ahhoz, hogy szeretném. De már látom, hogy nem ez fogja a csodás változást hozni az életemben, hanem a magamra figyelés. És ha megvan a változás, talán az új tér is létrejön. Addig meg köszönöm, hogy van fogkefém, evőeszközöm, és ennivalóm. Családom, akivel étkezhetek, ami után még fogat is moshatok csendben, mert Gergő barkácsol a gyerekekkel. És köszönöm, hogy azt, hogy nincs fürdőszobám én választottam, nem pedig a nyomor adta kényszer sodort minket ebbe a helyzetbe. ”

A hiba, tehát az elvárásaimban volt. Van? Nem tudom, de most valami megint változott. És a mosogató körül is viszonylagos rend lett, mert egy kb. vállalható fotót szerettem volna Nektek készíteni illusztráció gyanánt.

2016. 09. 25. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.