személyre szabott életirodalom
Egyéb

Hulladékból sodrófa

Rengeteg dolgot dobtam ki az elmúlt hónapokban, és még közel sem tartok a végén, most mégia új holmikról számolok be. Eltökélt szándékom a műanyagot szabályt erősítő kivétellé csökkenteni. Ennek keretében megváltam már a készletem nagy részétől. Az utolsó érintetlen fiókokban lapult még pár darab műanyag vágódeszka. Amikor észrevettem, úgy elkezdte szúrni a szememt, hogy azonnal kihajítottam. A napokban így a fa tányérok alján szeleteltem a dolgokat. Ez nyilván nem egy fenntartható állapot. Így még a konyhámban eldöntöttem, hogy ha legközelebb vásárolhatnékom lesz, fa deszkát veszek. Tegnap adódott is lehetőség, és bekeveredtünk (bekönyörögtem magam) az Ikeába. Az előre kiszemelt deszkát megleltük időkereten belül, így nézelődni kezdtem. Nem sok dolog keltette fel a vásárlási lázamat, de az üzlet legegyszeűbb árucikke tökéletes társ lenne konyhában. Ez egy sodrófa, amiről azóta sem találok képet a neten. Egyetlen szépség hibáj volt, a körítés. Egy műanyag tál, egy habverő és egy hártyavékony anyagú, szintén műanyag mérőphár kíséretében vihettem volna haza talán 3000Ft-ért. Míg én ezen dühöbgtem, Gergő visszaért, mert addig a gyermek jószórakozását intézte. Sopábkodásomra annyit reagált, hogy ezt simán megcsinálja otthon, és van is a kút mellett egy törött ásónyél, egy ilyne ötletre várva. Ma délután elő is került minden, amire szükség volt, és Gergő fantasztikus sodrófát faragott nekem egy félrehajított fadarabból. Amennyire gusztustalan volt elsőre a fadatab, olyan egyedi és csodálatos lett az új konyhai kincs, amit a vacsorán már teszteltem is. (Ha megfontoltabb vagyok a méretezésnél, 5cm-rel hosszabb készül) A vacsora csodás lett és a fiókba is elfér a helyén az eszköz. Köszönöm Gergőm. Ti pedig ha megtaláljátok a neten a terméket leírásom alapján, vagy tudtok egy képet lőni nekem róla, nagyon hálás lennék.

2017. 09. 22. -

2 hozzászólás

  1. Réka

    Ez a bejegyzés már inkább műanyagmentes címkét érdemel, nem hulladékmenteset 🙂 Lecseréled majd a nem természetes anyagú ruhákat is?

    • Rossel Szilda

      Már eleve nem jellemző a nem természetes alapanyagú ruha. Ahogy jön a tél, erről is lesz majd szó. A műanyagmentesség is jogos. De pont azért, mert az garantáltan egy jövőbeli hulladék.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.