személyre szabott életirodalom
AlkottHon

Második Stáció – Helyek

Bennem most is él a kép, ahogyan tavaly feldíszítettük az otthonunkat. Pánikszerű elemek is voltak, spontánok is, viccesek és igazi bensőségességben sem volt hiány. Sokat formálódtam ebben az évben, és ennek szeretném, ha az ünnepi dekorációban is  nyoma lenne. Színek, fények, funkciók adják azt a hangulatot, amit összességében áraszt majd a tér, és segít bennünket az ünnepi események átélésében.

Idézd fel a tavalyi év legemlékezetesebb helyét a lakásban. 

  • Kérdezd meg a gyerekektől is, nekik mi volt a kedvencük. Itt is érdemes leporolni azokat az emlékmorzsákat, amiket felidéz bennünk, ahogy végig sétálunk gondolatban a tavalyi ünnepi otthonon.
  • Itt is születhet akár egy újabb karácsonyváró mese, ahol életünk bármely korábbi ünnepének helyszínére látogathatunk el. Képzeljétek el, azon a karácsonyon, amikor elutaztunk…….

Minden megosztott emlék építi a jelenjét annak a kapcsolatnak, amit az erre szánt érzésekkel,  és idővel is építünk, nem csak karácsony idején.

Melyek a ház legfontosabb dekorációs pontjai számodra?

  • Írj listát! Minden eszedbe jutó helyszín új sorba kerüljön. Mindegy, hogy közel vannak egymáshoz, vagy 200 kilóméterre egymástól. Egy a fontos. Karácsonyhoz kapcsolódó, számodra fontos helyszín.

  • Hol lesz az adventi koszorú?

  • Ott les a karácsonyfa, ahol tavaly?

  • Gyertyák, tálalás, neked mi a fontos?

  • Figyeld meg, hogy hol tervezel eseményeket, étkezést, ajándékbontást, mely tér milyen funkciót fog betölteni. Ne sajnáld a papírt, minden szót, minden apróságot jeleníts meg! A papírt könnyebb elővenni, mint a gondolatot feleleveníteni! Senkinek nem kívánom a “Pedig ezt már egyszer kitaláltam” élményét.

2017. 11. 17. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.