személyre szabott életirodalom
Egyéb

Miért nem árulok viaszos vásznat?

Talán sokaknak fura a bejegyzés címe, és elsőre senkit nem érdekel, mégis javaslom, hogy olvassátok el a tapasztalataimat, ennek a roppant egyszerűnek tűnő eljárásnak a nehézségeit.

Lelkesen fogtam bele ebbe a folyamatba, és nem kevés kísérlet, munka, tapaaztalat áll a hátam mögött. Lehetőséget katam, hogy akár azonal boltba is kerülhet ez a termék, és mind az ötletet mind a célt, fantasztikusnak tartom. Természetes anyagok, egyszerű, eljárás, a siker szinte garantált.

Végtelen videó van a neten, 5 perces ötletek, amik azt hitetik el a nézővel, hogy ha egy kis viaszt reszelsz a textilre, majd sütőpapírok között vasalgatod, máris kész a csodás viaszos vázon.

EZ SZEMEN SZEDETT HAZUGSÁG!

A következő akadályokba ütköztem én

  1. A viasz nem oszlik el egyenletesen, ha nem egyenletesen sikerült a reszelék eloszlatása. (soha nem sikerül)
  2. Sütőpapír ide, vagy oda, minden viaszos lesz, igen a vasaló talpa is.
  3. Ha a méhviasz nem fehérített, a textiled nem marad épp gusztusos, ami komoly gond, ha élelmiszer csomagolásra szeretnéd használni. (fehérítettet elvből nem használok)
  4. Hamar kiderült, hogy a tartósság miatt okos bele keverni fenyőgyantát is.
  5. Sok recept ajánl yoyoba olajat is.
  6. Nagyobb felület esetén lehetetlen egyszerre átmelegíteni és úgy is tartani az egészet, hogy ne ragadjon bele a papír, rémes rajzolatot hagyva maga után.
  7. A néhány helyen felgyűlő viaszcsomókról jobb nem is beszélni.

Ezek csak a gyártás során felmerülő problémák. Tök kiváncsi lennék ezek megoldására, de ha mindezeket sikerülne feloldani, akkor is ott maradna a korlátozott használati lehetőség, a melegérzékenység, és a természetes anyagok miatti “gyors” roncsolódás.

Ha sikerülne számomra elfogadható minőséget készíteni állandó jelleggel, akkor is inkább a tudást adnám tovább, mert ezt tartom hitelesnek a magam világából. Ennek mentén láthattok most recepteket, és majd tippeket a Bee-Pakk különböző médiafelületein. Nem tekintem lezáztnak a dolgot, de még több a kudarcom ezen a fronton, mint az ereményem. Ma este is a sírás szélére sodródtam, olyan ronda eremények születtek.

Nektek milyen tapasztalatsitok vannak ezen a területen? Próbáltátok már?

2017. 10. 25. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.