személyre szabott életirodalom
CsaláDili

Milyen a jó társas?

Szeretek társasozni, vannak társasaink, mégsem szoktunk játszani annyit, amennyi potenciál ebben a lehetőségben van. Kezdjük meg a változtatást a jelen feltérképezésével. Igény és raktárkészlet felméréssel.

A 4 első gondolat

Kicsi-a dobozát tekintve.

Kevés kütyü tartozik hozzá.

Rövid a szabály olvasási/megértési ideje.

Gyors egy játékkör.

Ezek a legfontosabb szempontjaim. Ezen kívül jó, ha kis helyen játszható, és minden korosztályának kihívás.

Magasak az elvárásaim, tudom én, de kicsi az otthonom, “sok” a gyerekem, és szeretünk játszani. Ha valakivel elkezdem, tuti jön a másik is, és nehéz egyben látni néha fél órát is, hogy valami “komolyabba” kezdhessen az ember. Uno, amőba (szigorúan papíron), Fekete Péter, amik a legtöbbet porondon vannak, és már unom őket.

Van egy polc a társasjátékoknak, ami szerintem igazán gáláns gesztus a családtól a társasok felé (régen csak egy fadoboz volt), de még nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Ennek legfőbb oka, hogy semmi tudatosság nem volt bennünk, amikor a polcunkra kerültek. Általában kaptuk őket, és különböző pontokon akadtunk el velük:

*A játékszabály: három türelmetlenkedő gyerek mellett, nem tudtam felfogni a szabályokat. Nekik tovább adni, végképp nem. (azt a szintet pedig messziről sem ütik meg, hogy Gergővel, a kettesben időnkből próbajátékra áldozzunk)

*A tartozékok: Akár elővenni, akár elpakolni idő, ha sok van. Nincs módom hosszasan “megteríteni” egy játéknak. Néha a párkereső is sok. Volt, hogy olyan türelmetlenek voltak a gyerekek, hogy meg sem vártak, felrobbantották a doboz tartalmát. Ennek köszönhetően, egylövetű lett a társas a szétszórt, sérült darabok okán. Tipikus esete volt, hogy a gyanús csend sötét titkot rejtett. (a szabályt utólag elolvasva nem volt nagy kár érte, legalább most nem foglal helyet…csak egy kicsit)

*Amikor az ár-érték arány rendben volt, így a társas nem. Olcsó társast csak akkor vegyen bárki, ha már játszott vele, és TUTI szuper. Amúgy csalódás hegyekben lesz része.

Szeretném, ha karácsony után csak olyan társas lenne a polcon, ami megéri a neki adott helyet.

Ehhez az első lépés, hogy kegyetlenül megválok a selejttől. A második pedig, hogy álomlistát írok a beszerzendőlről.

Ami pedig az álmom, hogy karácsonyra a család együtt alkot egy társast, amit már tervezgetünk Gergővel. Meg is kellene írjam a beszerzendő dolgok listáját, hogy álomból terv státuszba kerüljön.

2018. 10. 10. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.