személyre szabott életirodalom
AlkottHon

Negyedik Stáció – Ízek

A számomra legkedvesebb részhez értünk. Az életem nagy részét a konyhában töltöm, és ennek nagy részét teljes lelkesedéssel teszem. Karácsony előtt mégis rendszeresen túltervezek, túlfőzök, és ez miatt túl sokat csalódok. A sok maradék, a sok fel nem használt, de bespájzolt alapanyag az, amit a leginkább szeretnék elkerülni. Ha ez mellett nem esek pánikba a rengeteg recept között elvesztve, az már csak hab lesz a tortán.

A karácsony ízei:

Melyik az első falat, aminek az emléke a karácsony szó hallatán az eszedbe jut?
Kérdezz meg három embert, mi a kedvenc karácsonyi étele. Mindegy, hogy csak összefuttok egy kollégával a folyosón, vagy vasárnapi ebéd a családdal. Gyors kérdés, gyors válasz, de ünnepi gondolat sokáig kísért majd, akár több napon át.

Ne várj a nagy pillanatra, napra, egy forralt borral már ma esete kényeztetheted magad, vagy egy illatos teával.

Mik azok az ételek, amik nélkül nem telhetnek el az ünnepek?

Ismét javaslok egy listát, amit én magam mindenképp elkészítek. Erre azok az finomságok kerülnek, amik nekem fontosak karácsonykor, amik mindig vannak, amik mindig kimaradnak, és amiket idén ki szeretnék próbálni. Mindegy, hogy venni kell, vagy dédi készíti. Sőt, effajta tudnivalók akár azonnal bekerülhetnek a jegyzet részhez. Ha minden évben, mindenki süt bejglit, akkor lehet, hogy te idén azt lecserélheted valami egyéb listaelemre. (Persze a családi beigli-verseny esetén, nehogy kimaradj, és hozok majd remek receptet.)

2017. 12. 01. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.