személyre szabott életirodalom
Egyéb

Őszi karfiol

Érdekes, ahogy az élet és a terveim összekapcsolódnak. Szerettem volna Nektek a fűszerekről mesélni, de nem vagyok az a fajta blogger, aki szárazon felsorolja mik vannak a fiókjában. Inspirálni szeretnélek Benneteket, hogy nyitottan álljatok az ízekhez, a megérzéseitekhez, és alkossatok szabadon.

Kicsit több, mint egy hete voltam egy barátbőmnél, ahol én inspirálódtam, és ma el is készítettem a fűszeres aszalt karfiolt. Számomra barátnőm első meglepő lépése az volt, hogy a karfiolt nem rózsáira szedte, hanem felszeletelte. Én is így tettem, csak nem tepsibe, hanem aszaló tálcára készítettem a darabokat. Ezt követően benyúltam a fiókba, ahol még nem sikerült rendet tenni, de most bőszen indiai fűszerek után kutattam. Kurkuma, édeskömény, gyömbér, csillagánizs, csili, bors, fekete kömény. Ez itt a teljesség igénye nélküli lista. Amint elfogynak a gyári fűszerkeverékeim, amik számomra már nem tetsző keretek, beszabadulok egy fűszerboltba, és olyan listát hozok, hogy győzzem felhasználni őket.

Szóval, most a fiókomban lapuló Tandori maszala és egy indiai 7 fűszer nevű keverékből került a karfiolra, illetve só. A fekete kömény, nagy kedvemcem, az nem hiányozhat a jövő tökéletes készletéből. Azzal is meghintettem, csak hogy még mutatósabb legyen. Ez uzán, már csak olajjal locsoltam meg, és ment is az aszalóba, amíg az ebéd többi részét is élkészítettem.

Két órát sem volt az aszalóban, mégis átjárták az ízek, ropogós maradt. Magában talán nem annyira élvezetes, mint valamilyen öntettel, vagy egyéb ötletekkel körülölelve, de csalódást semmiképp nem okozhat az ízek szerelmeseinek.

2017. 10. 31. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.