személyre szabott életirodalom
6perces

Párizsi napok

Az elmúlt napokat Párizsban töltöttem. Sétáltam a Luxembourg parkban, ingyen néztem meg a kriptákat a Pantheonban, metróztam, megismertem a Szent Jakab utcai Hotel Riviera szürke állandóságát. Nem is került sokba. Csak éhezni kellett érte pár napot, vagy hetet? Ki számolta azt. Túléltük, ez a lényeg. Majd el kellett adni pár rajzot. És nem is nekem. Egy srácnak, aki tanulmányai után pénz hiányában Párizsban ragadt, és felfedezi elméje minden síkját a változó város forgatagában. Találkozni azzal a világgal, amikor már annyira nincs semmink, hogy látjuk, valójában az egész világ a miénk.

minpti3

Aztán amikor az éhség megszűnik, és a hiány mégis marad, mert a szerelem, és a szükségletek sosem szűnnek meg egészen. Zakatolnak tovább, és követelnek tőlünk elégedetlen érzéseket, csak egy másik szinten.

monpti2

Párizs esős volt. Egy éven kísért végig ezen a pár nap alatt, és azt hiszem egy kicsit magamon is, más szemmel, mint ahogy eddig láttam. És az életemre is máshogy nézek ez után. Ez valahogy mindig pont így történik velem, ha egy jó könyv kerül az kezembe. Köszönöm az élményt Drága Barátnőmnek. Ezt a könyvet, és utazást ajándékozta nekem születésnapomra. Egy életre szóló élmény. Ezt utazást mindenkinek csak ajánlani tudom Vaszary Gábor Monpti című regényén keresztül.

2016. 09. 17. -

1 Comment

  1. Pingback: Listák - Szilda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.