személyre szabott életirodalom
CsaláDili

Szex, mint szükséglet kielégítő stratégia? 2/3

Ha szükséglet listákat tennénk párok tagjai elé, és megkérnénk, jelöljék be azokat, amiket egy szeretkezés kielégít számukra, szerintem meglepő eredményt kapnánk. Szinte biztos vagyok abban, hogy nők és férfiak, kortól, élethelyzettől függően más-más szükségleteket húznának alá.

Ami azonban az EMK-nak számomra az egyik legnagyobb tanulsága, hogy egy-egy szükséglet többféleképpen kielégíthető.  

Persze ez nem azt jelenti, hogy meg kell piszkálni a házasságon belüli szexhez kapcsolt elvárásainkat (értsd.: tapasztalataimból adódóan erre számítok), abban az esetben, ha tényleg kielégülnek. De ha van bennem csalódás ehhez a témához kapcsolódóan, az a jó hírem, hogy lehet rajta javítani, és meg lehet szüntetni.

ÉS NEM CIKI kielégületlennek lenni! Úgy maradni, boldogtalannak lenni, az a ciki, vagyis az sem ciki, hanem szar NEKED!

De mi van azokkal a szükségletekkel, amiket (esetleg) a házasságon kívüli szexszel elégíthetünk ki?

Változatosság, izgalom, kockázat, kaland? Szent meggyőződésem, hogy máshogy is kielégíthetőek. És persze általában halmozottan hátrányos a helyzet, mert ott vagyunk a  buliban, és jön egy idegen, aki istenít és csodál, kíváncsi rám. Hirtelen olyan, mintha ezer éve ismernénk egymást. (Pedig nem!) A gondolatok máris elöntik az egész testünket: “Olyan régóta vágyom ezekre az élményekre, és olyan mámorító csobbanni ebben a varázstóban. És otthon már szex sem volt hetek óta. Itt a lehetőség, hogy a Hetet egy csapásra című mesét megvalósítsam”. Valóban, ez az aktus, töménytelen szükségletet ki fog elégíteni. Sejthető, hogy újakat is fog genereálni. A legszomorúbb az, hogy már az új szükségletek is kielégítik a változatosság iránti szükségletemet, olyan régóta cipelem mindet.

A valódi probléma nem is az, hogy “rossz” megoldást találtunk a kielégülésre (halljátok, hogy a kielégülés szó is már szorosan a szexhez kapcsolódó fogalmunk? Pedig miért is???), hanem az, hogy ilyen sok szükségletünk volt/ van a dobozban.

Hogyan ne gyűljenek halomra a szükségleteink? Jogos kérdés. De az már egy következő cikk témája. Addig a kérdés adott: vajon van más mód, ami kielégíti azokat a szükségleteket, amiket egy házasságon kívüli kaland kielégít? Mi lehetne még hatásos stratégia?

2016. 07. 27. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.