személyre szabott életirodalom
CsaláDili

Tavaszi élet-csere 3.

Most, nézzük akkor ezeknek a helyét a napi, heti étrendben.

A felnőttek reggelijével zártam az előző posztot, de a gyerekek szívesen eszik ilyenkor a kását, vagy ide lehet beilleszteni a kukorica pelyhet is. Szeretnék a kásájukba több magot csempészni, de erről majd Gergővel értekezem, mert Ő a család kásaguruja, és majd mindig más magot kérem, hogy őröljön bele, és akkor úgyis megeszik, ha nem látják, hogy belekerült. A kása és a kenyerek is a tejből visszamaradó savóval készülnek, ami mind a kettőnek mennyei ízt ad, és elvileg egészséges is. Ez utóbbiról nekem még nincsenek személyes kutatásaim, de a lelkemnek már ez az információ morzsa is jól esik, illetve utálok kidobni ételt.

Tízórai: Olivér minden este megcsinálja magának a másnapi sulis dobozát. Szeretnék ebbe is csempészni zöldeket, de ez szerintem semmilyen akadályba nem fog ütközni. A kicsik pedig minőségi finomságokat kapnak az oviban, nem marad hát más dolgom, mint a saját, itthoni nassolásunkat kordában tartani. A legjobb az lenne, ha semmit nem ennénk ebédig. Nem tartom ezt lehetetlennek, ha eleget iszunk a nap folyamán, de ha mégis, akkor korlátoznám magunkat a nyers zöldségek rágcsálására.

Ebéd az az étkezés, ahol hagyok magamnak több szabadságot. Anyukám szinte minden vasárnap küld rengeteg ételt. Finomak, és nagy gonddal készítettek. Nekem ez itt elég. Szóval anya kincsit egészítem majd ki nyers apróságokkal. Köretek, raguk, saláták mindig kínálják magukat a hideg sültek vagy a gazdag levesek mellé.

Vacsorára a gyerekek kenyeret, felvágottat kapnának. A házi sajttal, pástétom lehetőségekkel, és néha egy-egy lekvár is előkerülhet, vagy házi nutella, de nem nem szeretem, ha este édeset esznek, nehezíti az elalvást.

A felnőtteknek marad a zöldturmix. Ma még készítettem egy chia pudingot is, ami szintén tökéletes esti majszolnivaló írás, festés, dolgozás, filmnézés közben.

Így állna hát össze az új élet étrendje, ami a program jelenlegi lépcsője. Erre épül majd rá a mozgás, és ki tudja még mi minden. De

2017. 03. 23. -

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.